Jump to content

Így derítsd ki mások jelszavát

2015. 01. 17. 10:00

Az elmúlt hónapok Sony hack szenzációját követően Jimmy Kimmel, kísérleti szociológus tudós és talk show-mester elindult Hollywood utcáin, hogy érdeklődjön az emberek netes biztonsági intézkedéseiről. Útja során kiderült, hogyan lehet megtudni a legegyszerűbben idegenek jelszavát is akár.

Jimmy Kimmel véletlenszerűen állított meg embereket az utcán és megkérdezte, mi a jelszavuk, majd döbbenten tapasztalta, hogy a leszólítottak többsége némi szabadkozás és hebegés után csak kiböki, hogy mivel lehet hozzáférni legszemélyesebb adataihoz.

Noha néhányan nem mondták ki direkten, hogy milyen szó nyitja az email fiókjukat, mégis Kimmel keresztkérdéseivel nagyon hamar kibújt a szög a zsákból.

Komolyan... ha a jelszavad még mindig „jelszó” vagy a születésnapod és a kutyád nevének összevonása, akkor ideje átgondolni a stratégiádat.

Vagy legalább nem bemondani azt a bizonyos mindent nyitó varázsigét a tévében. Ez legalábbis józan paraszti észnek tűnik. Az alábbi videóból azonban kiderül, hogy talán mégsem.

https://www.youtube.com/watch?v=opRMrEfAIiI

Forrás: thenextweb.com

Fotó: pcworld.com és hookup.kutztown.edu

Írta: Ambróz Nóra