Jump to content

A Google 300 000 dollárt adományoz a Charlie Hebdonak

2015. 01. 09. 19:00

A Mashable jelentése szerint nem csak a Google, de sokan mások is komoly adományokat küldenek a Charlie Hebdonak. A francia kormány 1,2 millió dolláros segítsége mellett a Guardian Media Group 150 000 dollárral és az egyéni támogatók mintegy 75 000 dolárral járulnak hozzá az ügyhöz.

A szatírikus heti újság, a Charlie Hebdo francia irodája ellen elkövetett tragikus végkimenetelű támadásban 12 ember veszítette életét. A Google most 300 000 dollárral azaz nagyjából 250 000 euróval támogatja a publikációt, jelentette a The Guardian.

Az adomány a francia Digital Press Fund-on (Digitális Sajtó Alap) keresztül érkezik majd. A segítség célja a Charlie Hebdo életbentartása a támadás után valamint a beígért 1 milliós példányszám kiadásának támogatása. (Ez a hatalmas kiadás az újságírók fogadalma, melyet ezúttal szokásos 60 000-es példányszámuk helyett tesznek közzé.)

A Google-en kívül számos szevezet igyekszik még támogatást nyújtani, többek között francia médiacsoportok, mint a Le Monde, France Télévisions és a Radio France. Ezen felül a Charlie Hebdo terjesztésért felelős két cég sem számol majd fel az újság kiszállításáért pénzt a következő heti szám esetében.

Forrás és fotó: thenextweb.com és forum.grasscity.com

Írta: Ambróz Nóra