Jump to content

A Sony mégis streamelni fogja a The Interview-t

2014. 12. 28. 21:00

A Sony megerősítette, hogy a The Interview elérhető lesz streamen keresztül 6 dollárért vagy megvásárolható lesz 15 dolláros áron a YouTube, a Google Play és az XBox Video-n keresztül. Ezenkívül egy külön oldalon is elérhető lesz, a www.seetheinterview.com-on, ahol a Stripe intézi az eladást.

A Google szerint a Sony már múlt héten elkezdett érdeklődni, hogy ki lenne hajlandó publikálni a The Interview-t online. Szerencsére sokan vállalták az ezzel járó biztonsági kockázatot és siettek a Sony segítségére. Abban a Google is egyetértett a Sony-val, hogy nem engedhetik, hogy a szabad szólás jogát néhány ember korlátozza egy idegen országból. (bármennyire is butus legyen a tartalom)

A Sony Pictures emellett azt is közzétette, hogy Amerikában néhány mozi is műsorra tűzi a filmet. A Recode jó hírben álló médiariporte, Peter Kafka szerint emellett a stúdió online kölcsönzési lehetőséget is biztosít saját oldalán, a YouTube-on és a Google Play boltjában.

A CNN ezenkívül arról is spekulált, hogy a YouTube-bal kötött szerződés kissé elkapkodott, így lehetséges, hogy végül szétesik és a videomegsoztón mégsem lesz elérhető a mozifilm.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: hollywoodreporter.com és io9.com

Írta: Ambróz Nóra