Jump to content

George R.R. Martin nem mond le a The Interview-ról

2014. 12. 23. 10:00

A Game of Thrones (Trónok harca) nagysikerű írója, George R.R. Martin keményen elmarasztalta a Sony döntését, miszerint a fenyegetéseknek engedve a cég nem adja le mozikban a The Interview c. filmet. Ezzel számos indie mozilánc is egyetért és támogatják, hogy a The Interview legalább náluk a vásznakra kerüljön.

George R. R. Martin kőkeményen elítélte a Sony-t, amiért az megtört a hackerek sorozatos fenyegetései és támadásai alatt. Az író szerint ez a döntés egy „megdöbbentő bemutatása volt a gyávaság netovábbjának”. Emellett a sikeres autor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy őt bizony más fából faragták. Kijelentette, hogy örömmel venné, ha a Sony lehetővé tenné, hogy az ő privát mozijában, az új-mexikói Jean Cocteau Cinema-ban műsorra kerüljön a The Interview.

Rajta kívül számos híresség, mint például George Clooney is kritikus véleményt fogalmazott meg a Sony döntésével és a céggel magával kapcsolatban, noha valószínűleg az író saját blogján tett megjegyzései a legszúrósabbak. Egyik posztjában Martin azt írja: „szerencse, hogy nem ezek a fickók voltak jelen, amikor Charlie Chaplin megcsinálta a The Great Dictator-t. Ha Kim Jong-Un-nak sikerül megijeszteni őket, akkor minden bizonnyal Adolf Hitlertől azonnal össze csinálták volna magukat.” A posztok sorát az író végül azzal zárta, hogy „gyere Santa Fe-be, Seth [Rogen], mi majd bemutatjuk a filmedet.”

Forrás: engadget.com

Fotó: theguardian.com és blastr.com

Írta: Ambróz Nóra