Jump to content

A Uber átmenetileg szünetel Portlandben

2014. 12. 23. 14:00

Végre úgy látszik, hogy a Uber egyik jogi problémája megoldást talál azok után, hogy a céget számos ország kitiltotta vagy beperelte. A vádat emelők népes táborához tartozott korábban Portland városa is, mely a helyi személyszállítási szabályok áthágása miatt került összetűzésbe a Uberrel.

A nem túl biztató helyzet úgy néz ki, hogy végre egyes helyeken megoldásra talál. Portland városa és a Uber lassan kezdenek egy közösen megvitatott, mindkét oldalról permanensen elfogadható kompromisszumra jutni. Ez azok után nagy szó, hogy Bostonban és Indiában is nemierőszak történt a Uber autóiban, majd számos ország és város emelt vádat a cég ellen szabályszegés miatt.

A kompromisszum első foka mindenképpen visszalépés a Uber számára, ugyanis kénytelenek lesznek egy időre szüneteltetni a városon belüli személyszállítást. (Ezzel egy időben a város közvetlen környezetében azért még működni fognak, ha esetleg szeretnél Uberrel menni a Nike főhadiszállására.) Ezt követően a december 21-én kidolgozott új szabályozás lép majd életbe. Ezt követően a Ubernek három hónapja lesz arra, hogy alkalmazkodjon az új előírásokhoz, melyeket ezúttal, ha nem tartanak be, véglegesen ki kell vonulniuk a városból.

Forrás: engdaget.com

Fotó: nbcnews.com és wcvb.com

Írta: Ambróz Nóra