Jump to content

Mi jár a játékfüggők fejében?

2014. 12. 22. 12:00

Az online játékfüggőség egy nagyon is létező probléma. Ezt mi sem példázza jobban, mint hogy egyes országok már drasztikus lépésekre szánják el magukat annak érdekében, hogy a függővé vált játékosokat visszavezessék a valós életbe. A fenti készülék is ennek az eszköze.

Fernando Moleres, profi fotós érdeklődését nemrégiben komolyan felkeltette az online játékfüggőség témája, ezért Pekingben felkeresett egy olyan központot, ahol súlyos eseteket kezelnek. A fotográfusnak itt sikerült lencsevégre kapnia a képeken látható bonyolult eszközt, melynek célja, hogy nyomonkövesse a rehabilitáció folyamatát. Az orvosok ténylegesen láthatják ennek köszönhetően, ahogy a felépülés ideje alatt változás lép fel a függők agyában.

A központ a megfigyelésen túl sok más módszerrel is segít megszabadulni a kényszeres cselekvésektől. Ennek része a gyógyszerezés, a pszichoterápia és egyes a hadseregben használt közösségi struktúra kiépítése. Azt egyelőre nehéz megítélni, hogy a szigorú módszerek mennyire válnak be, ám az ilyen központok léte mindenképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy a játékfüggés sajnos egy nagyon is létező probléma.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta:Ambróz Nóra