Jump to content

A Chromebookra innentől bármikor rászólhatsz

2014. 12. 22. 16:00

A Google készen áll arra, hogy új szintre emelje a Chromebook hangvezérlési technológiáját. Legalábbis erre enged következtetni az új, kísérleti fázisban járó kiadás. Csak közöld a Chromebookkal, hogy „OK, Google” és máris kezdheted osztani a parancsokat.

François Beaufort szerint innentől nem lesz más teendőd, mint annyit mondani, hogy „OK, Google”, ha szeretnéd elérni a hangos parancsok alapján dolgozó keresést a Chrome operációs rendszerrel felszerelt notebookodon. A trükk mindig működni fog, ha a képernyő nincs zárolva.

Az állandó elérhetőség korábban már jelen volt az Android telefonokon és tableteken, ám egészen eddig a Chromebook felhasználóinak meg kellett nyitni mindenek előtt az alkalmazást egy új Chrome lapon.

A dolog egyelőre erősen kísérleti fázisban van. Ahhoz, hogy kipróbáld a fejlesztői csatornát kell futtatnod, a megfelelő jogusultságok engedélyezésével. Ezt követően egy rövid ideig szoktatnod kell a gépet a hangodhoz, ám ennyi fáradtságot talán megér, hogy innentől szóban kelljen csak közölnöd a Chromebook teendőit.

Forrás: enagdget.com

Fotó: theverge.com sé androidspin.com

Írta: Ambróz Nóra