Jump to content

Obama szerint a Sony hack nem háborús tett

2014. 12. 21. 20:00

Ha felmerült benned az aggodalom, hogy az Egyesült Államok kormánya eseteg háborús fenyegetésnek vagy hadüzenetre okot adó dolognak veszi Észak-Korea a Sony Pictures ellen intézett támadását, akkor megnyugodhatsz. Obama nem szeretné Észak-Koreában terjeszteni a demokráciát.

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama nagyon higgadtan nyilatkozott a CNN-nek a Sony házatáján zajlott elmúlt hónap eseményeiről. Az elnök megítélése szerint a hacker támadás nem volt háborús cselekedet, mindössze a cybervandalizmus egy extrémen komoly esetével állnak szemben.

Azzal kapcsolatban, hogy a korábban kilátásba helyezett szankciók mik lesznek nem mondott semmit, ám néhány mejegyzéssel sejtette, hogy nem lesz szó még nagyobb károkat okozó viszont-hackertámadásról vagy bármilyen valós fegyver bevetéséről.

Amennyiben a kiszivárgott információk pontosak, a Fehérházban sokkal inkább azzal foglalkoznak, hogyan akadályozzák meg Észak-Koreát a jövőbeni vandálkodásban, mintsem hogy miként torolják meg az eseményeket.

Forrás: engadget.com

Fotó: blog.kqed.com és abcnews.go.com

Írta: Ambróz Nóra