Jump to content

Indul a Facebook matricakeresője

2014. 12. 18. 16:00

A Facebook fejlesztői egyelőre még mindig mélyen gondolkodnak azon, hogy miként is lehetne létrehozni egy dislike gombot, ám időközben alkottak valami mást, ami ennek hiányában felvillanyozhatja a napod. A tegnapi nap folyamán megjelent a matricakereső, mely segít, hogy megtaláld a beszélgetéshez illő érzelemkifejezést.

Az új feature-re először a The Wall Street Journal újságírói figyeltek fel. Az opció lehetőséget ad rá, hogy bármilyen érzelemre keress és talál neked olyan matricákat, mely szerinte jól illenének a helyzethez. Ha éppen nem találod a szavakat, a matricák majd a segítségedre sietnek.

Ez lehet, hogy kicsinyke feature-nek tűnik, és lássuk be valóban nem egy nagy dolog, ám a Facebook hatalmas matricakönyvtárát számításba véve remélhetőleg végre a hanyagoltabb matricák is kapnak némi figyelmet.

Ha szeretnél te is matricákat keresni, akkor egy beszélgetés során a szmájli gombot megnyomva a megjelenő kereső mezőt kell haználnod. Ez egyaránt működni fog asztali gépnél és mobileszközön is. Ha mégsem látnád akkor annak az egyetlen oka, hogy még nem mindenhol elérhető egyszerre a feature, ám hamarosan megérkezik majd hozzánk is.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com, trick4speed.blogspot.com és axeetech.com

Írta: Ambróz Nóra