Jump to content

Skype fordító regisztrált 8.1 usereknek

2014. 12. 17. 16:00

A Skype a tegnapi napon bejelentette, hogy mindazok, akik feliratkoztak a valós idejű fordító szolgáltatásra, a Skype Translatorre, lassan kezdhetnek kísérletezni az új feature-rel. Egyelőre sajnos az első két hangkommunikációbal támogatott nyelv a spanyol és az angol, ám az azonnali üzenetküldés több mint 40 nyelvet ismer.

A Skype a nagy esemény ünneplésére egy bemutató videót bocsátott ki, melynek során az USA egyetemistái mexikói kollegáikkal folytatnak beszélgetést. Mindenki természetesen a saját anyanyelvét használja, a spanyolt és az angolt. Amennyiben a videó hűen reprezentálja, hogy mire is képes valós időben a fordító, akkor valóban elismerésre méltó munkát végzett a Skype legénysége.

A cég emellett megosztott néhány belsős háttérinformációt arról, hogy és miként is működik a szolgáltatás. Ebből kiderült, hogy a fordításért felelős eszköz tanulékony és képes különbséget tenni az egyes kontextusok között, hogy mindig a lehető legpontosabb tolmácsolt szöveggel állhasson elő. A Skype projektfelelősei szerint minél többet használják majd az emberek a szolgáltatást, annál alaposabb és jobb lesz a technológia.

Ha még nem iratkoztál fel, akkor a Skype Translator oldalára látogatva pótolhatod a mulasztást.

https://www.youtube.com/watch?v=G87pHe6mP0I

Forrás: thenextweb.com

Fotó: michellgroup.com és traduzionigratis.it

Írta: Ambróz Nóra