Jump to content

A Sony is hacker módszerekhez nyúl

2014. 12. 16. 18:00

A Sony úgy látszik, nem nézi tovább tétlenül, hogy adatai a nemrégiben történt hackertámadásnak köszönhetően közkézen forognak az interneten, így kemény eszközökhöz nyúl annak érdekében, hogy ne lehessen hozzáférfni a privát információkhoz.

A Recode szerint a Sony szeretne tűz ellen tüzet alkalmazni az oltás folyamán. Kevésbé metaforikusan mondva a dolgot: a cég a hacker támadás során kiszivárgott adatokat maga is tipikus hacker technikákat bevetve igyekszik eltüntetni az internetről. Még mielőtt bárki sietne elítélni a vállalatot tegyük hozzá, hogy abszolút illegálisan publikált információkról van szó, melyek jelentős kárt okoztak a Sony-nak.

A vállalat az Amazon Web Services segítségét kérte, mely a Netflix, az Instagram és sok minden más hostjaként működik. Az emlegetett segítség ahhoz szükség, hogy a Sony DDoS (distributed denial of service) támadást indítsn azok ellen az oldalak ellen, akik a lopott adatokat közzéteszik.

Sajnálatos módon azonban, a Guardians of Peace néven ismertté vált hacker csoportot ez aligha fogja megállítani abban, hogy illetéktelen kezekbe jutassa a Sony értékes adatait.

Forrás: engadget.com

Fotó: recode.net és extremetech.com

Írta: Ambróz Nóra