Jump to content

Google Play: 2014 legnépszerűbb appjai, game-jei

2014. 12. 14. 18:00

Ahogy bolygónk lassan befejez egy újabb kört a Nap körül, úgy a Google Play is lassan visszatekint az elmúlt évre. Összegzésükből kiderül, hogy melyek voltak a legnépszerűbb mobilos appok, játékok és szórakoztató tartalmak 2014 folyamán a store letöltéseit és eladásait számba véve.

A legtöbbet letöltött alkalmazások közt szerepelt a nyelvtanulásban segédkező Duolingo, a Web radio kedvence, a Pandora, a népszerű kalóriaszámláló, a MyFitnessPal valamint a Facebook és a Netflix mobil appjai. Cseppet sem meglepő módon a játékok közül a Candy Crush Saga vitte a prímet.

Hasonlóképpen megjósolható volt az idei legtöbbet letöltött film és zene kategória befutója. Mindkettőben a Disney hihetetlenül populárissá vált Frozen-je (a mozi és a betétdal is) lett a győztes. Emellett úgy látszik az augusztusban elhunyt nagyszerű színész, Robin Williams halála váltott még ki hatalmas érdeklődést, melyet a keresések kulcsszavai tükröznek.

Akik szívesen olvasnak könyveket mobil készülékükön, azok legtöbben John Green The Fault in Our Stars című regénye mellett tették le a voksukat, ám EL James Fifty Shades of Grey-e is sikeres volt idén. A legtöbbet olvasott webújság természetesen a The New York Times volt, mely jelentősen felülmúlta versenytársait a Google Play „hírlapárus standjánál”.

A következő linken elérheted a teljes inforgrafikát, ha további részletekre vagy kíváncsi.

http://cdn1.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2014/12/Google-Play-End-of-Year-Infographic-2014-FINAL.jpg

Forrás: thenexweb.com

Fotó: droid-life.com és androidspin.com

Írta: Ambróz Nóra