Jump to content

Los Angeles és San Francisco is pereli a Ubert

2014. 12. 11. 20:00

Gondolkodtál már azon mitől lehet még a Ubernek rosszab hete? Megsúgjuk, hogy a spanyol kitiltás mellett Los Angeles és San Francisco területi képviselői is vádat emeltek a cég ellen, mellyel egyébként korábban már fenyegették a Ubert. A dolog véglegességét mutatja, hogy ezzel egyidőben a konkurens Lyft teljes jogot kapott mindkét városban 500 000 dollárért.

A Uber elleni vádemelés indoklásában az áll, hogy a cég „hamis vagy félrevezető információkkal látta el fogyasztóit”. Különösen kényes pont a megtévesztésben, hogy a Uber korántsem végzett olyan alapos ellenőrzéseket sofőrjein, mint amit állított. További problémákat vetettek fel az 1 dolláros "Safe Ride"-ok (biztonságos utak), melyeknek nem volt működési engedélye a repterek környékén. Ezt súlyosbítja, hogy a cég ugyan beszedte a 4 dollárnyi reptéri adót, ám azt már az esetek többségében nem továbbították az illetékes SFO felé.

A san fransisco-i vádemelő, George Gascón és los angeles-i társa, Jackie Lacey mindketten azt szeretnék, hogy a Uber szolgáltatásai álljanak le és a cégnek kártérítést valamint büntetést kelljen fizetnie. Emellett a konkurens Lyfttel is szövetséget kötöttek, akik hivatalos ígéretet tettek arra, hogy alaposan ellenőrzik autóikat és sofőrjeiket, nem tesznek félrevezető kijelentéseket és megfelelő engedélyeket szereznek a reptérkörnyéki személyszállításhoz. Ezen felül 500 000 dollár büntetést fizetnek eddigi kihágásaikért.

A Uber szóvivője, Eva Behrend azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy felveszik a tárgyalást az illetékesekkel, ám addig is a Uber biztonságos része a közlekedési rendszernek.

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com és digitaltrends.com

Írta: Ambróz Nóra