Jump to content

A Ubert kiparancsolták Spanyolországból is

2014. 12. 11. 14:00

A Uber egyszerűen ezen a héten mindennapra generál valamilyen hírt, méghozzá elsősorban olyat, ami nem éppen jó a cégnek. A san francisco-i alapítású vállalatnak ezúttal a spanyolokkal gyűlt meg a baja, melynek eredményeként ki lettek tiltva az egész országból.

A Uber egy olyan mobil alkalmazás, melynek célja az lenne, hogy a taxisokat és utasaikat összekösse és gyors személyszállítást biztosítson a világ nagyvárosaiban. A probléma általában az, hogy mindezt jelentősen olcsóbban teszik, mint a helyi sofőrök, ráadásul ellenőrizetlen autókkal, járművezetőkkel és mindenfajta bejelentés nélkül. A szolgáltatást ezúttal Spanyolország nem hajlandó tovább tolerálni.

A kitiltás annak az eredménye, hogy a Madridi Taxis Szövetség (Madrid Taxi Association) bejelentést tett a Uber ellen és követelte, hogy az azonnal szüntesse be szolgáltatását az országban. A madridi bíróság ítélete olyan gyorsan megszületett, hogy a Uber még védeni sem tudta magát, máris száműzetésbe került. Az ítélet indoklása, hogy a Uber nincs bejegyezve az országban, csak Delaware-ben, mely lényegében egy olyan adóparadicsom, melyet számos cég kihasznál, noha valójában semmi közük az adott helyhez.

Forrás: engagdet.com

Fotó: twitter.com és lifetailored.com

Írta: Ambróz Nóra