Jump to content

Licitálj műalkotásokra az Amazonon

2014. 12. 10. 18:00

Az Amazon nemrégiben új szolgáltatást indított, mely lehetőséget biztosít a vásárlókank arra hogy egyes termékek esetében, akár egy piacon, alkudozzanak az eladóval. Ezt követően a termék áruba bocsátója válaszhat a különböző ajánlatok közül vagy éppen megtarthatja magának alulértékelt holmiját, írta a Reuters.

Az Amazon vásárlói végre igénybe vehetik az új, Make an Offer (Tégy ajánlatot) feature-t bizonyos kiválasztott termékek esetében, melyeket áruba bocsátóik megjelöltek a Fine Art (Szépművészet), Sport and Entertainment Collectibles (Gyűjthető sport és szórakoztató eszközök) valamint a Coin (Érme) kategóriákban. Autografált mozibelépők és poszterek, művészek saját hangszerei, magazinok, levelek és sok más különlegesség várja a liciteket, ám csakis 100 dolláros (kb. 25 000 Ft) érték felett.

Noha ezek a termékek egyébként is be vannak árazva a vásárlók mégis jelezhetik, hogy mennyit lennének hajlandóak fizetni a szóban forgó dolgokért, majd ezt követően az eladónak 72 órája van rá, hogy emailben válaszoljon az ajánlatra. Ennek során elfogadhatja a felkínált összeget, visszautasíthatja azt vagy tárgyalásba bocsátkozhatnak az ajánlattevővel egy megegyezés szerinti árról. Ez azonban nem jelenti semelyik esetben sem azt, hogy az adott idő alatt ne kelhetne el az adott árucikk az egyébként is ajánlott áron.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: blog.biakesley.com és gizmodo.com

Írta: Ambróz Nóra