Jump to content

Barack Obama kalandja a programozással

2014. 12. 10. 20:00

Nemrégiben az Egyesült Államok kormánya Hour of Code néven olyan rendezvényt szervezett a Fehérházban, melynek célja az volt, hogy a programozás szépségeire hívja fel a figyelmet. Ennek során maga az elnök Barack Obama is bevetette magát és egészen odáig merészkedett, hogy saját programot írt.

Az Hour of Code rendezvény eseményeiből Barack Obama is kivette a részét. Az elnök számos teendője mellett elvállalta, hogy számítógépes, tudományos műhelyfoglalkozást tartson az érdeklődőknek, melynek során ő maga is beszállt a program írásba.

Ezzel Obama újabb mérföldkövet tett le az amerikai elnökök történelmében, ugyanis akciójával ő lett az első olyan vezető, aki számítógépes programot készített. Hogy egészen pontosan mit sikerült alkotnia? Az elnök a Google Blockly elnevezésű eszközét használta, melynek segítségével sikeresen megírt egy rövidke kódszegmentumot. Ennek funkciója, hogy szépséges négyzeteket rajzol.

Igaz ugyan, hogy Barack Obama kódja nem túl hasznos alkotás, ám magának a gesztusnak mindenképpen megvan az üzenete: egy kicsi energiabefektetéssel mindenki megtanulhat programozni. Még akár a világ egyik legelfoglaltabb embere is szakíthat időt a dologra, ha érdeklődik egy kicsit iránta.

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com és news.yahoo.com

Írta: Ambróz Nóra