Jump to content

A Sony dolgozóit emailben megfenyegették

2014. 12. 10. 14:00

A magukat #GOP-nak, azaz Guardians of Peace-nek (a béke őrzői) nevező szervezet állhat a hátterében a Sony dolgozóit ért újabb atrocitásnak. Ezúttal az alkalmazottakat és családjukat fenyegető emailek érkeztek, melyek joggal nyugtalanítják mindazokat, akik bármikor is összefüggésbe kerültek a Sony Pictures-szel.

A Variety-nek sikerült megszerezni egy emailt, melyet feltehetően a GOP csoport küldött szét a Sony alkalmazottjai között. A levélben a hackertámadás felelősei egyaránt súlyosan megfenyegetik magukat a dolgozókat és családjukat is. A vállalat ezt követően az nyilatkozta a Variety újságírójának, hogy nagyon is tudnak a fennálló helyzetről és egyelőre a törvény embereivel karöltve dolgoznak az ügy megoldásán.

Következzen egy lefordított részlet az emailből, mely arra kéri a dolgozókat, hogy adják meg nevüket egy emailcímen keresztül vagy „viseljék döntésük következményeit”.

„Sok elképzelhetetlen dolog fog történni világszerte. Ügynökeink azonban mindig ott vannak, hol szükség van rájuk. Kérünk titeket, hogy írjátok meg neveteket az alábbi címen tiltakozásul mindazzal a rosszal szemben, ami a cégetek tett. Ha nem, akkor készüljetek fel arra, hogy viseljétek a döntésetek következményeit. Ha nem iratkoztok fel, nemcsak magatokat, de a családotokat is veszélybe sodorjátok.”

Forrás: thenextweb.com

Fotó: trustedreviews.com és mashable.com

Írta: Ambróz Nóra