Jump to content

Egyre nagyobb bajban a Uber

2014. 12. 09. 17:00

A Uberre nem is tudom melyik mondás a leginkább igaz. Szegény embert az ág is húzza? Csőstül jön a baj? A gond nem jár egyedül? Miután a szolgáltatással problémák akadtak Új-Delhiben, azután Portlandben és Thaiföldön is újabb nehézségek merültek fel a The Wall Street Journal szerint.

Miután a múlt hét folyamán sokan aggodalmukat fejezték ki a szolgáltatással kapcsolatban Thaiföldön a helyi közlekedés minisztere, Teerapong Rodprasert bejelentette, hogy a Uber innentől illegálisnak minősül az országban, ugyanis a cég privát autókkal végzi a szolgáltatást, nem pedig engedélyezett taxikkal.

Rodprasert azonban hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy megfelelő keretek közt a dolog ne működhetne. Bangkokban jelenleg a UberX és UberBlack szolgáltatások továbbra is futnak, míg Phuketben, ahol október óta működik a Uber olcsóbb opciók is szerepelnek a kínálatban.

Ezek a hírek éppen a legrosszabbkor követik egymást. Nem sokkal ez előtt Indiában kavart botrányt a Uber azzal, hogy egyik ellenőrizetlen sofőrjük megerőszakolta utasát, mely szintén a szolgáltatás betiltását vonta maga után. India ezt követően egészen addig ment, hogy az összes hasonló utazásmegosztóval is ugyanígy bánt el. A tegnapi napon ezzel szemben egy egészen más piacon szenvedett károkat a Uber, ugyanis Portlandban kezdték el perelni a céget illegális tevékenységük miatt.

A Uber egyelőre nem kommentálta a híreket.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: technasia.com és richardbarrow.com

Írta: Ambróz Nóra