Jump to content

A The Interview törlését követelik a Sony hackerei

2014. 12. 09. 18:00

Azt gondolhatnánk, hogy a Sony Pictures valamennyi bizalmas információja már az interneten van, ám úgy látszik, hogy mégsem. Az adatok kiszivárogtatásáért felelős támadók a céget újabb információk közlésével fenygették a Githubon keresztül, melynek során követelték, hogy a The Interview, „a terrorizmus filmje” sose kerüljön többé moziba.

A legújabb üzenet lefordítva valahogy így hanzik: „Már többször tisztán a tudtára adtuk a SONY menedzsment csapatának, hogy mik a követeléseink, ám ezt nem fogadták el. Úgy tűnik, úgy gondolják, hogy minden rendben lesz, ha kitalálják, hogy ki volt a támadadó és közben megtehetik azt, hogy nem reagálnak a követeléseinkre. Küldünk ezért egy újabb figyelmeztetést. Teljesítsétek a követeléseinket, ha szeretnétek megúszni a dolgokat. És Állítsátok le azonnal a terrorizmus filmjét, mely megtörheti a régiók közt békét és Háborút okozhat!

Ti, a SONY és az FBI nem találhattok meg minket.

Gyakorlatilag tökéletesek vagyunk.

A SONY sorsa teljes mértékig a SONY mögött állók bölcsességére van bízva.”

Az üzenet további részében említés kerül a Sony dolgozókat fenyegető emailekről is, melyek miatt a támadók nem vállalják a felelősséget, ám arra intik az érintetteket, hogy „bölcsen bírálják el, hogy miért is történik ez velük.” Az üzenet maradéka a korábban feltöltött linkeket tartalmazza, valamint néhány új fájlt, melyek személyes információt tartalmaznak Amy Pascalról, a Sony Pictures társigazgatójáról és Stephen Mosko-ról, a Sony Pictures elnökéről.

A fenyegetés minden bizonnyal a Sony legutóbbi filmjére, a The Interview-ra utal, mely vígjáték formában képzel el egy sikertelen orgyilkosságot Kim Jong-Un ellen. Ebből kifolyólag sokan úgy gondolják, hogy Észak-Korea áll a dolog hátterében.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: yahoo.com és fatmovieguy.com

Írta: Ambróz Nóra