Jump to content

Milyen pasi lenne a Twitter, ha férfi lenne?

2014. 12. 07. 18:00

Egy divatfotós nemrégiben érdekes ötlettel állt elő, melynek során nyolc szociális háló megszemélyesítésére vállakozott fényképezőgépe segítségével. Ez már túl sok lenne a kretivitásból és antropomorfizálásból? Szerintünk egyáltalán nem!

Ugyanaz a divatfotós, Viktorija Pashuta, aki korábban a webböngészőket álmodta nőalakba (What if Girls Were Internet Browsers? sorozat), most a szociális hálókat alkotta férfivá. Ahogy az előző sorozat esetében minden böngésző modelje megfelelő színekbe volt öltöztetve és olyan egyéniséggel lett felruházva, mely illik az általános felhasználói élményhez, úgy hasonló eljárásban részesültek a szociális hálókat megszemélyesítő urak is. Minden modelt úgy választottak ki, hogy jól reprezentálja az adott hálózat szellemiségét, ne csak a ruha színe passzoljon a logóéhoz.

Pashuta a következőt írta fotósorozatáról blogján: “Noha nagyon hasonló funkciókkal rendelkeznek, mégis mindegyik szociális hálónak megvan a maga karaktere és stílus. Ezért lett a Facebook hétköznapi, a Twitter kicsit klasszikus, a Pinterest kreatív, a LinkedIn hivatalos, az Instagram vintage, a Flickr művészi, a Tumblr hippi és a Google + innovatív.” „A dolog talán egy kicsit szubjektív, de pontosan így néznének ki a szociális hálók szerintem, ha lelépnének a számítógépem képernyőjéről az utcára” fejezte be a gondolatot Pashuta.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra