Jump to content

Hogyan szerezd meg az első 1 000 követőt?

2014. 12. 07. 16:00

Ha készen állsz arra, hogy belevesd magadat és kezdeményezesedet a szociális média mélyvizébe, akkor nem árt egy-két dologra felkészülnöd. Máris van kampányterved? Nagyszerű. Azonban nem árt egy-két alaptrükköt is alkalmaznod.

Mi lenne az, amit bátorító kezdetnek neveznél? Feltehetően azt, hogyha minnél hamarabb elkezdenének szállíngózni a követők és like-olók az oldaldra. Hogyan is működnek a szociális média oldalai és miként érheted el, hogy nagyon hamar pár tucat követőből, pár száz majd több ezer legyen?

Lényeges kérdések ezek, ugyanis a követők száma egyfajta mérceként szolgál ezen a téren és nem mellesleg jót tesz az önbizalmadnak is a népszerűség. Ha szeretnéd, hogy minél többen kövessenek, akkor számtalan trükköt vethetsz be, ám mi most csak a legalapabbakra szorítkozunk, ám már ezek segítségével is 1 000 duzzaszthatod követőid számát.

Először is érdemes megcélozni a szociális média hat legnagyobb platformját. Ezek a Twitter, a Facebook, a Pinterest, a Google+, a LinkedIn és az Instagram.

Ezt követően ideje kiépíteni az adott profilodat és felvenni a kapcsolatot meglévő követőiddel. A további toborzáshoz pedig a következő tippeket tudjuk adni.

Mindenek előtt töltsd ki a profilodat alfától omegáig teljesen. Ezek után oszd meg a profilod linkjét ismerőseiddel minden általad használt szociális hálózaton keresztül és emailben is. Ne felejdts el, hogy a weboldaladra is érdemes linkeket és kattintható gombokat tenni, melyeket használva követni lehet téged. Végül pedig a teljesség kedvéért a hivatalos emailes aláírásodba foglald bele a profilt.

Mindössze ennyi és már készen is állsz a rajtra!

Forrás: thenextweb.com

Fotó: plainlanguagescience.ca és autovelocityllc.com

Írta: Ambróz Nóra