Jump to content

Kiszivárogtatták a Sony Pictures dokumentumait

2014. 12. 02. 16:00

Az elmúlt hét során a Sony Pictures rendszerét támadás érte. Az akció mögött álló hackerek azzal fenyegették a céget, hogy amennyiben az nem enged a követeléseiknek a vállalat valamennyi belső fájlja az interneten köt ki. Úgy látszik, hogy a Sony Pictures nem adta be a derekát...

A Sony Pictures problémáinak még korántsincs vége. A hackerek valóban közre adtak sok minden az általuk „több tucat terabájtnyi” bizalmas információként emlegetett csomagból, melyet a cég szerverein találtak.

A támadás során megszerzett és a hét folyamán kiadott fájlok között igazán kényes adatok is vannak, így például az egész világ tudja már, hogy a Sony pictures felső vezetősége mennyit keres, illetve a közelmúltban a cég néhány még ki nem adott filmje is felkerült a különböző fájlmegosztó oldalakra. A dokumentumok ezen felül részletes és személyes információkat adnak a vállalat dolgozóiról, mint lakcím és igazolványszámok és általában sokat tudhatunk meg a Sony Pictures pénzmozgásairól.

A hackerek szerint itt még nincs vége a kiszivárogtatott információknak. A következő csomagban már jelszavak és a szerverek elérési adatai is szerepelni fognak, a filmek teljes pénzügyi jelentései mellett.

A Recode híradása szerint a Sony Észak-Koreában keresi az esetleges elkövetőket, miközben igyekszik helyreállítani a rendszert. A vállalat sajtócsoportja egyelőre hallgat az ügyben.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: variety.com és sonypictures.com

Írta: Ambróz Nóra