Jump to content

Ismét eladó a világ legnagyobb videójáték gyűjteménye

2014. 11. 29. 21:00

Mindenbizonnyal a világon valahol, valaki sokat bánkódott azon, hogy nem jutott hozzá a világ legnagyobb videójáték-gyűjteményéhez, melyet az év elején árvereztek el. Nos úgy látszik sosem késő, hiszen a hatalmas kollekció hamarosan ismét kalapács alá kerül, ráadásul sokkal olcsóbban, mint korábban.

Az ideji év elején történt pont, hogy a világ legtöbb videójátékát felhalmozó gyűjteménye gazdát cserélt. Akkor Michael Thomassonnak sikerült megkaparintani a kollekciót, méghozzá meglehetősen busás áron. A jelenlegi tulajdonos azonban kénytelen megválni a gondosan összegyűjtött válogatástól, ám jogi okokból nem nyilatkozhat arról, hogy mi vitte rá a döntésre.

További érdekesség, hogy Thomasson megközelítőleg sem szeretne annyit kapni, mint amennyiért vette a gyűjteményt. A kikáltási ár ennek megfelelően meglepően alacsony lesz: mindössze 750 250 dollár a Rawrcade értesülései szerint. Ez töredéke annak, mint amennyiért előzőleg, júniusban elkelt a világcsúcstartó válogatás.

Thomasson saját bevallása szerint még nem döntött, hogy a 11 000-nél több játékot felsorakoztató kollekció sorsa mi lesz. Előreláthatóan vagy a Christie's aukciós ház kalapácsa alá kerül, mint ahogy eddig szóltak a híresztelések, vagy a jelenlegi tulaj privát üzletet köt valakivel, aki szeretné, hogy a neve a Guinness-rekordok könyvében tündököljön. Ha ilyen babérokra törsz, akkor ideje elkezdeni kutatni Thomasson emailcíme után!

Forrás: engadget.com

Fotó: collectorz.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra