Jump to content

Tudd meg, ki jelentkezett be a Google-fiókodba

2014. 11. 27. 16:00

Ha egyszerre használsz otthoni és céges okostelefont, asztali számítógépet a munkahelyeden, tabletet, laptopot otthon és még ki tudja, mennyi más kütyüt, akkor nem egyszerű számontartanod, hogy mivel is jelentkeztél be Google-fiókodba. Szerencsére azonban a Google segít abban, hogy időben felfedezd a gyanús eseményeket.

Ha legközelebb azt vennéd észre, hogy valami nem stimmel valamelyik okoseszközödön, számítógépeden, akkor ideje utánanézni a dolognak a Google egyik új szolgáltatásának segítségével. Ennek során távolról felügyelheted egy böngészőből, hogy kicsoda, micsoda jelentkezik be a fiókodba.

Azt kérdezed, hogyan? A Devices and Activity dashboard segítségével, mely szépen listába szedi, hogy a fiókod milyen platformokon volt aktív az elmúlt 28 napban amellett, hogy tájékoztat arról, hogy milyen eszközök vannak éppen bejelentkeztetve. A Google elmondása szerint innen már csak egy lépés a megoldás, hiszen azonnal megváltoztathatod a jelszavadat a fiókod biztonsága érdekésben, amint valamilyen gyanús tevékenységet észlelsz.

A hivatalos bejelentés szerint a dolog célja, hogy az IT managerek életét megkönnyítse, ám ezenkívül is biztosak vagyunk benne, hogy a szakmán kívül is lesznek olyanok, akik értékelik ezt a lehetőséget.

Forrás: engadget.com

Fotó: google.uci.edu és connect.de

Írta: Ambróz Nóra