Jump to content

A Sony Pictures hackerei belső segítséget kaphattak

2014. 11. 27. 14:00

Miután a tegnapelőtti nap folyamán a Sony Pictures rendszereiben hackerek garázdálkodtak, érdekes fordulatot vettek az események, melyek egy rossz ’90-es évekbeli film forgatókönyvét idézik. A támadók fényt derítettek egy emailben az események hátterében álló dolgokra.

A The Verge-nek sikerült kapcsolatba lépni a támadást intéző csoporttal, mely levélváltás során a hackerek az írták emailjükben, hogy a Sony-val folytatott harcuk oka, hogy a cég ellene van az egyenlőségnek. Egészen pontosan idézve:

„We Want equality [sic]. Sony doesn’t. It’s an upward battle.” (Egyenlőséget szeretnénk. A Sony nem. Ez egy hegynek felfele vívott csata.)

Ez ugyan nem túl sok információ, ám a hackerek, akik egyébként GOP-nak nevezik magukat, egyenesen a Sony Entertainment vezérigazgatójának, Michael Lyntonnak címezve tweeteltek olyasmit, Starship Trooper Twitter fiókját használva tegnapelőtt, amiben őt és a Sony többi alkalmazottját bűnözőnek titulálták.

A Verge további írása szerint a hackerek azt állították, hogy képesek voltak beszivárogni a cégbe olyan módon, hogy „együttműködtek a legénység hasonló érdelődésű tagjaival” valamint, hogy a “Sony nem zárja alaposan az ajtóit, legalábbis fizikálisan”, mely mindkét állítás arra utal, hogy a vállalat szervereihez belső segítséggel fértek hozzá.

Ideje lenne lassan a Sony-nak magának is felfedni néhány részletet, azon túl, hogy „éppen egy informatikai kérdés kivizsgálása” zajlik, ám annyit mindenképpen tudunk, hogy a cég rendszere jelenleg áll.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: variety.com és forbes.com

Írta: Ambróz Nóra