Jump to content

Az ohioi egyetem drón arénája

2014. 11. 25. 15:00

Az ohioi egyetem halad a korral. Szeretnék, ha tanulóik minden manapság divatos területen naprakészek lennének, így a következő generáció okításából nem maradhat ki a pilóta nélküli repülő eszközök vezérlése, készítése és alkalmazása sem. Ehhez azonban egy optimális helyszínre van szükség.

Érthető okokból a még a nyitottan gondolkodó ohioi egyetem vezetősége sem szeretné azt, hogy a kampusz teljes káoszba fulladjon az emberek feje fölött röpködő drónok miatt, így a balesetek megelőzésére megfelelő létesítménnyel szeretnék támogatni a téma iránt érdeklődő hallgatók tevékenységét. Az aréna elkészüléséig sajnos a házirend tiltja a kampuszon való drónröptetést.

A kezdeményezés egészen pontosan az Ohio-ban székelő Sinclair Community College ötlete, akik a számos rendbontás miatt elégelték meg a helyzetet és döntöttek a létesítmény felépítése mellett. Szerintük a szituációt egy 12 méteres belmagasságú arénával lehet a legjobban orvosolni, melyben kis felszállóterekről indulhatnának a légi bevetések.

Amíg a létestmény nem készül el, addig a hallgatók kénytelenek külön engedéllyel, az időjárásra való tekintettel, kijelölt helyen röptetni alkotásaikat és tesztelni a hozzájuk írt programokat. 2016-tól azonban nem lesznek ilyen problémák többé. Még az időjárás sem okozhat gondot, hiszen a teljes UAV-pálya fedett lesz. Kíváncsian várjuk, hogy ilyen támogatás mellett hogyan és miként alakul majd a drónok jövője és mennyire szorul majd vissza valóban a pilóta szakma az egyre okosodó légi egységekkel történő versengésben.

Forrás: engadget.com

Fotó: technabob.com és yohoproductions.com

Írta: Ambróz Nóra