Jump to content

Az Apple jótékonysági akciója az AIDS-kutatásért

2014. 11. 24. 20:00

Az Apple számos jelentős alkalmazás fejlesztő céggel karöltve jótékonysági akciót szervez az AIDS-kutatás támogatására. Ennek során az óriásvállalat és az appkészítők igyekeznek minnél több pénzt szerezni a (RED) elnevezésű kezdeményezés számára.

Az AIDS világnapja, azaz december 1. közeledtével az Apple és sok nagy alkalmazásgyártó vállalt igyekszik nem csak felhívni a figyelmet a betegségre, de pénzt is gyűjteni az egyik legnagyobb AIDS-szel foglalkozó szervezet, a (RED) számára.

Az elkövetkező két hét során az App Store egy a gyűjtésnek szentelt részleggel bővül, ahol a 25 partner cég alkalmazásai lesznek megvásárolhatóak exkluzív, illetve új tartalmakkal. A résztvevő nevek között olyan jelentősek is megtalálhatóak, mint az Angry Birds, a FIFA 15, a FarmVille és a djay. Az itteni vásárlások, beleértve az alkalmazásokon belüli költekezéseket is, mind a (RED) világméretű, támogatókat gyűjtő kampányának számlájára mennek.

Az alkalmazások bevételein felül, az Apple felajánlja egy bizonyos, kijelölt részét a Black Friday (Fekete Péntek) során befolyó jövedelmének az adományozási akcióban, emellett a december elsejei bevétel egy része is a gyűjtésbe megy (ekkor lesz ugyanis a Cyber Monday, azaz Cyber Hétfő).

Az Apple és a (RED) együttműködése már egyáltalán nem új dolog, mely szövetség megalapozója Bono volt, aki egyébként is közeli kapcsolatban áll Cook csapatával. A viszony eddig gyümölcsözőnek bizonyult, ugyanis az Apple máris 65 millió dollárral támogatta az AIDS elleni harcot. (Ez 15 962 050 000 Ft, azaz majdnem 16 milliárd forint.)

Forrás: engadget.com

Fotó: red.org és macstories.net

Írta: Ambróz Nóra