Jump to content

4 millióval kevesebb Galaxy S5 kelt el, mint Galaxy S4

2014. 11. 24. 18:00

Már néhány jel utalt arra, hogy a Samsung mobilos részlegén nem megy minden egészen jól. Amennyiben hihetünk a The Wall Street Journal becslésének, úgy a Samsung sikertelenségének egyik fő kiváltó oka, a Galaxy S5-ök gyenge szereplése, ugyanis ezekből 4 millióval kevesebb példányt sikerült eladni, mint az előző S4-ből.

Több minden is utalt az elmúlt hónapokban arra, hogy a Samsung küszködik a mobilos piacon. Először a cég bejelentette, hogy jövőre kevőre kevesebb új eszköztípussal szeretnének előállni, majd fény derült arra, hogy a részleg vezetőségének alaposan megnyirbálták a fizetését.

A jelentés részletei szerint ugyan a Samsung készülékek még népszerűek az Egyesült Államokban, az eladások Kínában mégis csaknek 50%-kal gyengébben sikerültek, mint a Galaxy S4 esetében. Számításba véve, hogy a Samsung olyannyira magabiztos volt az eszköz kirobbanó sikerét illetően, hogy egy időben 20%-kal többet gyártatott, így mostanra nagyjából 4 millió eladásra váró S5-ös ülhet a boltok raktáraiban, melyek ha mind egy szálig elkelnének, akkor tartana az S5 ott, mint elődje.

Az újság forrásai szerint a cég valószínűleg nem áll meg a vezetőség fizetésének csökkentésénél, de komoly legénységi átalakítások is várhatóak.

Forrás: engadget.com

Fotó:redmondpie.com és sellmymobile.com

Írta: Ambróz Nóra