Jump to content

Még több infót szolgáltat a Google Maps

2014. 11. 23. 19:00

A hónap folyamán korábban a Google Maps Androidra megkapta a Material Design is tartalmazó frissítését, ám nem sok minden újdonsággal kecsegtette ezenkívül a hazai felhasználókat. Most végre érkezik az esztétikai frissülést követkően néhány praktikus navigációs újdonság is, melyekkel több mindent tudhatsz meg úticélodról és az oda vezető kerülő utakról.

A Google Maps előző frissítése nem sok mindennel szolgált a Material Design megjelenésén kívül. Legfeljebb az Egyesült Államokban örülhettek az alkalmazáson belüli étteremfoglalás lehetőségének, ám ez a feature nem igazán ért el hozzánk.

Most végre egy olyan verzió kerül kiadásra, mely új navigációs lehetőségek sorát adja a kezedbe. Az újdonságok közt szerepel, hogy pontos információkat kapsz úticélod körülményeiről. Egyrészt megtudhatod, hogy milyen időzónában leszel, milyen arrafele az időjárás és egy szép nagy rakás egy hasznos és haszontalan információval is ellát az app. Másik fontos kiegészítés a korábbiakhoz képest, hogy alternatív útvonalak tervezésére is lehetőséget ad az alkalmazás, melynek során azt is megbecsüli, hogy a kitérővel mennyi időt takarítasz meg előreláthatóan.

További hozzáadott feature lesz a Google Maps forgalomkövető technológiája, melynek segítségével hangosan kiadott parancsod szerint mutatja vagy éppen rejti el az alkalmazás az utadon várható forgalmat.

A 9.1-es verzió hamarosan minden készülékre megérkezik, ám ha nem tudsz addig várni, akkor az Android Police oldalán már megtalálható az APK a manuális installáláshoz.

Forrás: engadget.com

Fotó: linkedin.com és phandroid.com

Írta: Ambróz Nóra