Jump to content

A Samsung betiltatná az NVIDIA chipeket az USA-ban

2014. 11. 23. 20:00

Az NVIDIA és a Samsung által vívott szabadalomháború még korántsem ért véget. A Samsung vádemelésében arra kéri a US International Trade Commission ügynökségét, hogy tiltsák ki az NVIDIA GeForce videókártyáinak és a Tegra mobilprocesszoroknak az importját az országból.

Noha az egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan melyik részek esnek vizsgálat alá, az máris kiderült, hogy a vita során több közvetetten érintett gyártó neve is elhangzott, mint akiknek hardver forgalmazásukat be kéne szüntetni az Egyesült Államokban. Ezek legtöbbje videókártya design-nal foglalkozó cég, például a Biostar és az EVGA, ám a Samsung által követelt fellépés érintené a Tegra-alapú eszközöket is, mint az OUYA minikonzolja vagy a Wikipad gaming tablet.

Az NVIDIA képviselője azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy egyelőre nem állt módjában a cégnek alaposan megvizsgálni a panaszt, ám már nagyon várják, hogy megismerhessék a részleteket és méltó választ adhassanak rá. Ez azt sejteti, hogy a vállalat korántsem védtelen a Samsunggal szemben, noha azt mindenképpen el kell ismernünk, hogy a tét igen magas. Az ilyen jellegű eljárások többnyire kevesebb időt vesznek igénybe, mint a klasszikus perek, így könnyen lehet, hogy hamarosan fény derül arra, hogy az NVIDIA-nak és partnereinek szednie kell-e a sátorfáját vagy sem.

Forrás: engadget.com

Fotó: vg247.it és rhyumi03.deviantart.com

Írta: Ambróz Nóra