Jump to content

A Google nem kér a rossz Android TV appokból

2014. 11. 21. 14:00

A Google sosem fáradt azzal, hogy bevizsgálja a Play Store alkalmazásait, ellentétben az Apple sajátjával. Ennek ellenére azonban, mivel problémák akadtak az Android TV appjaival, ezért a cégóriás kénytelen ellenőrizni „használhatóság... és más minőségi iránylevek” szerint a beérkező alkalmazásokat.

Mi okozta ezt az igen jelentős változást a Google eddig szokásos app-poltikájában? A vállalat kénytelen volt visszamenőleg eltávolítani néhány dolgot a Play Store-ból, melyek látványos gondokat okoztak.

Az Android Police ebből kifolyólag bejelentette, hogy innentől hatáskörébe tartozik, hogy vizsgálja, alkalmasak-e az appok arra, hogy D-pad-del vagy Gamepad-del vezéreljék őket, mely azt sejteti, hogy egyes fejlesztők terméke ennek a kritériumnak sem felelt meg egészen.

Az időzítés érdekes módon egybeesik a Nexus Player rajtjával, mely arra enged következtetni, hogy Mountain View-ban szeretnék elkerülni a következő Google TV-szerű problémahalmazt az Android TV esetében.

Ha esetleg nyugtalanít, hogy a Google meddig szeretné kiterjeszteni új rendszerét, akkor még hozzá tennénk, hogy egyelőre semmi jele annak, hogy a cég szándékozna hasonló módon eljárni a többi Android készülékre fejlesztett alkalmazásokkal is.

Forrás: endgadget.com

Fotó: pjandroid.com és advertising.aol.com

Írta: Ambróz Nóra