Jump to content

A Google keresi a legfittebb appot

2014. 11. 21. 18:00

A Google máris igyekszik még keményebben adni a hátszelet újonnan kibocsátott fitnessz platformja alá, ugyanis versenyt hirdet a fejlesztőknek. A beküldött pályamunkáknak olyan egyedi alkalmazásoknak kell lenniük, melyek az új API-t használják. Lássuk mit alkot majd a közösség!

A verseny az elmúlt napokban vette kezdetét és nem is lesz vége egészen 2015 február 17-ig. Ennek során a fejlesztőknek célja, hogy olyan alkalmazásokkal lepjék meg a zsűrit, melyek a Google Fitbe innovatív módon illeszkednek. A győztesek jutalmául a Google nem csak a Play Store-ban való megjelenés lehetőségét ajánlotta, de egy egész sornyi hordható okoseszközt és sok minden mást is.

A versenykiírásnak nem felel meg egy akármilyen öregecske alkalmazás felfrissítése. A cég kimondottan olyan appokat keres, melyek „megfelelnek az új Android design-nak és minőségnek, illetve valódi előnyökhöz juttatják a felhasználókat, így visszatérésre bíztatják őket”.

A Google Fit Developer Challenge néven futó eseményen részt vehetnek mindazok, akik Angliában, az Egyesült Államokban, Németországban, Indiában, Izraelben, Hong Kongban, Szingapúrban, Japánban vagy Taiwanon élnek és betöltötték 18. életévüket. Sajnos a magyar fejlesztők így kimaradnak a versenyből, ám ennek ellenére is érdekes, hogy mit alkotnak a majdani győztesek.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra