Jump to content

OKCupid: a legliberálisabb társkereső

2014. 11. 19. 16:00

Az OKCupid szeretne alkalmazkodni a 2014-ben felmerülő számtalan szexuális identitáshoz. Céljuk, hogy minden felhasználójuk szabadon megélhesse saját magát és találjon magának egy olyan párt, aki mellett ezt megteheti. Ennek megfelelően az oldal eddig sosem látott szabadságot biztosít felhasználói számára.

Ha nem nagyon tudod bekategorizálni magadat a hagyományos nem és szexuális orientáció fogalmakkal, akkor valószínűleg tudod, hogy mennyire nem egyszerű online párt találni. Leggyakoribb, hogy lehetőségek hiányában kénytelen vagy ilyen esetekben valamilyen nagyobb, tipikus csoportot megjelölni, mely valójában nem definiál jól téged és emiatt rendszeresen keresnek meg olyanok, akik igazából szóba sem jöhetnek.

Éppen ezt szeretné megoldani az OKCupid szolgáltatása. Jelenleg az oldal egy olyan bővítést tesztel, mely drámaian kitágítja a lehetséges identitások sorát, így végre valóban az kerülhet a profilodra, ami téged jellemez. Kijelentheted akár, hogy egyik nembe sem szeretnél tartozni vagy éppen pánszexuális vagy, ahelyett hogy egyszerű bináris lehetőségeket kapnál, mint nő és férfi illetve heteroszexuális és meleg.

Az oldal egyelőre csak felhasználói egy szűk körében tette elérhetővé a lehetőséget, ám azt mondják, hogy hamarosan mindenkihez minden eljut. Az OKCupid csapata reméli, hogy segíthetnek megtalálni a megfelelő partnert usereik számára amellett, hogy segítenek elfogadni azt, hogy kik is ők valójában.

Forrás: engadget.com

Fotó: xamandakay09x.wordpress.com és recentscams.com

Írta: Ambróz Nóra