Jump to content

Megújul a Facebook helykeresője

2014. 11. 15. 18:00

A Facebook minden különösebb hírverés nélkül, csendesen megújította helykereső szolgáltatását, mely hamarosan olyan nagy nevekkel versenyezhet, mint a Yelp. Az új kihívóként felbukkanó Facebook Places lehetővé tesz sok új keresési opciót, melyek eddig hiányoztak ahhoz, hogy a rokon szolgáltatások igazi riválisa legyen.

A Facebook helykeresőjével immár bővebben és alaposabban kutathatsz a világ legjobb úticéljai után. Miután rákerestél egy városra vagy falura egy egész sornyi újdonság közül válogathatsz a hely kínálatából. Utánanézhetsz az éttermeknek, hoteloknak, bároknak, kávézóknak, a helyi látványosságoknak, művészeti és más szórakozási lehetőségeknek, színházaknak, szupermarketeknek, konditermeknek, moziknak, iskoláknak, egyetemeknek és a természeti csodáknak is, hogy csak néhányat említsünk a listából.

A keresési eredményeket praktikus módon a felhasználók besorolásai szerint listázza a szolgáltatás. Ha ennél bővebben szeretnél tájékozódni, akkor az előtted már ott jártak véleményét is megnézheted választott célpontodról a kommentek szekcióban. Ebből külön kiemelheted barátaid hozzászólásait.

Noha egyelőre nem valószínű, hogy képes lenne helyettesíteni a többi helykeresőt és utazási oldalakat, ennek ellenére mindenképpen van egy hatalmas előnye a dolognak: a Facebook közösség véleménye és visszajelzései hasznosak lehetnek, ha szeretnéd megkímélni magadat egy kellemetlen utazástól.

Forrás: thenexweb.com

Fotó: news.thewindowsclub.com és strategicdigitalmedia.co.uk

Írta: Ambróz Nóra