Jump to content

A Microsoft eladott 10 millió Xbox One-t

2014. 11. 14. 14:00

Most, hogy az Xbox One neve mellé is felkerült néhány komolyabb cím az elmúlt hetek folyamán, a Microsoft végre bejelentette, hogy konzoljaikból 10 millió példányt sikerült eljuttatni a vevőkhöz és a viszonteladókhoz. Várhatóan az idei karácsonyi időszak végre hoz némi sikert a redmondi konzolnak.

Amikor a Microsoft utoljára közzétette az Xbox One eladásának számadatait áprilisban, akkor a konzol eladása még az elég szerény 5 milliós darabszámnál járt. A Sony ezzel szemben augusztusban közzétehette, hogy elkelt a tízmilliomodik PlayStation 4, melyet szeptemberben a 13 milliós, újabb hatalmas szám követett.

A Sony konzoljának előnye volt, hogy néhány nagy jelentőségű exkluzív játékkal szolgált az év folyamán, melyek minden bizonnyal sokat dobtak az eladáson. Emellett sikerült olyan megegyezést kötni a Microsofttal, mely megtiltotta a redmondiaknak, hogy a Bungie Destiny-jével reklámozzák magukat, noha a játék mindvégig elérhető volt az Xbox One-on is.

Az elmúlt néhány hétben azonban lassan erősödni látszik a Microsoft konzoljának versenyképessége, ugyanis egy sok exkluzív Xbox One játék került bemutatásra. Az impresszív listában olyan nevek szerepelnek, mint a Halo és a Sunset Overdrive, így várhatóan hamarosan nem csak a karácsony miatt ugranak majd meg az Xbox One eladásai.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: gameinsider.com és blogs.technet.com

Írta: Ambróz Nóra