Jump to content

Warren Buffett cége veszi meg a Duracellt

2014. 11. 13. 21:00

Az elmúlt hónapban a Procter & Gamble úgy határozott, hogy távozik az elemek piacáról, így szerették volna eladni a Duracellt annak, aki a legtöbbet ajánl érte. A mai nap folyamán bejelentésre került a legmagasabb licitáló: Amerika leggazdagabb embere, Warren Buffett.

Hivatalosan bejelentésre került, hogy a Procter & Gamble-től Warren Buffett cége fogja örökölni a Duracellt. A dollár-multimilliárdos ezért hajlandó cége vagyonából 6,4 milliárdot feláldozni. A részletesebb híradások szerint a Buffet tulajdonában álló Berkshire Hathaway vállalat mintegy 1,7 milliárd dollárnyi készpénzt utal át, melyhez további 4,7 milliárd dollárnyi részvény tartozik.

A döntés hátterében egyelőre nem tudjuk, mi áll. Az utóbbi időszakban egyre több eszköz rendelkezik beépített, újratölthető elemmel, így egyre ritkább, hogy az emberek drága AAA egységeket vásárolnának, ami eddig a Duracell legnagyobb bevételi forrása volt. Az igény csökkenése ellenére biztosak lehetünk benne, hogy Buffett lát valamilyen lehetőséget a Duracellben, ugyanis nem véletlenül lett Amerikai legtehetősebb vállalkozója. Szimata szinte csalhatatlan, ha a jó üzleti lehetőségekről van szó.

Elképzelésünk szerint ideje, hogy a Duracell megújuljon és alkalmazkodjon a megváltozott piaci viszonyokhoz. Erre a P&G nem volt képes, ám könnyen lehet, hogy Buffett büdzséjéből az átalakulás sokkal könnyebben megvalósítható.

Forrás: engadget.com

Fotó: happyfinish.com és forum.hivmc.com

Írta: Ambróz Nóra