Jump to content

Az Internet.org ingyenes szolgáltatást visz Kenyába

2014. 11. 13. 20:00

A Facebook, a Nokia, a Samsung, a Qualcomm és számos más cég egykor együttes erővel hozta létre az Internet.org-ot, melynek célja, hogy a világ olyan helyeire is eljuttassák az internetet, ahol ez a folyamat problémákat okoz. Sikereik közt több afrikai ország helyzetének javítása szerepel, mely sorozat következő lépésében Kenya webes infrastruktúráját szeretnék beindítani.

A hatalmas technológiai vállalatok szövetsége már sok mindent elért. Az Internet.org eljuttatta a világhálót Zambiába és Tanzánia, mely utóbbi egyike Afrika legnépesebb és legelmaradottabb országainak.

Az elkövetkező hetekben az Internet.org alkalmazása, mely egy sor szolgáltatás ingyenes elérését teszi lehetővé, Kenyában is hozzáférhető lesz.

Ahogy azt a TechCrunch kiemelte: az Airtel helyi fogyasztói végre képesek lesznek az AccuWeather, BBCNews, Facebook, Facebook Messenger, Wikipedia, és sok más kommunikációs eszköz használatára, anélkül, hogy anyagi terheik tovább nőnének.

Ne feledjük a kezdeményezés eddigi eredményeinek felsorolása mellett megemlíteni, hogy Kenya, Tanzánia és Zambia még csak az első lépést jelentik. Az Internet.org nagy végső célja az lenne, hogy segítségükkel 5 milliárd embert kapcsoljanak be az internetes vérkeringésbe világszerte.

Forrás: engadget.com

Fotó: gatesfoundation.org és pctechmag.com

Írta: Ambróz Nóra