Jump to content

Bicikli rakétákkal vs szuperautók

2014. 11. 12. 16:00

Ha a gyorsulási versenyek nagymenőiről van szó sokkal inkább motorok és főleg autók jutnak eszünkbe, nem pedig biciklik. Akad azonban egy rakétameghajtású kétkerekű, mely simán beelőzi a csúcsautókat egy versenyen.

A bicikli tipikusan nem az a fajta jármű, amire a sebesség ördöge kifejezés illik. Akad azonban egy páros, akik azt mondják, hogy ez a világ egyik tévedése. Következzen Arnold Nearcher és François Gissy rakétákkal hajtott cangája.

A két tagú csapat érdeme, hogy feltaláltak, fejlesztettek és versenypályára vittek egy sajátos kétkerekű találmányt: a rakétameghajtású biciklit. Sikerük olyannyira meggyőző, hogy a járművek ezen kategóriájában megdöntötték a gyorsasági világrekordot tekintélyes 333 km/órás sebességükkel.

Ezzel sajnos nem érték el az eddigi idők leggyorsabb kétkerekűjének járó büszke címet, ám azzal, hogy a megdöbbentő végsebességet mindössze öt másodperc alatt képes elérni a bicaj, a csúcsautók egy jó részét is maguk mögé utasítják. Az alábbi videóban megnézheted, hogyan szárnyalja túl a masina a könnyed, ám erőteljes Ferrari F430 Scuderia-t anélkül, hogy akárcsak nagyon igyekeznie kéne.

Tekintve, hogy a találmány minden csak nem biztonságos, ezért valószínűtlen, hogy valaha is komolyabb versenyeket láthatnánk, ám a páros projektje mindenképpen számot tarthat némi világ körüli csodálatra a rekordért.

https://www.youtube.com/watch?v=WREyAicJXkM

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra