Jump to content

Az új német adattörvény hátulütői

2014. 11. 04. 20:00

Németországban új adattörvény készülődik, mely egyáltalán nem tenne jót az amerikai technológiai cégeknek. A németek meglehet, hogy hamarosan előírják, hogy minden IT-vállalat, mely országukban üzemel tegye elérhetővé szoftverei forráskódját és sok más szabadalmaztatott adatot, írja a Wall Street Journal.

Amennyiben a német politikusok elfogadják az új adattörvényt, úgy az amerikai vállalatok, akik eddig termékeiket és szolgáltatásaikat német földön értékesítették, valamint más az országban üzemelő technológiai kezdeményezések komoly dilemma elé kerülnének. A probléma, hogy innentől nem lehetne titokban tartani a felhasználói adatokat sem, amennyiben a kormány ügynökségei hozzáférést követelnek.

Egyes elméletek szerint a törvény felmerülése válasz arra, hogy állítólag az amerikai hírszerzés európai polgárok digitális levelezésébe igyekezett belátást szerezni. A másik lehetséges ok, hogy számos német vállalat terveiben szerepel, hogy lokális felhőszolgáltatást hoz létre. Az amerikai webes szolgáltatók, mint a Google és a Microsoft, valószínűleg jól át kell majd gondolják európai poltikájukat, amennyiben a törvény életbe lép.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: cicero.de és en.wikipedia.org

Írta: Ambróz Nóra