Jump to content

A Sony kicsit kevesebbet veszít a PS4-nek hála

2014. 11. 01. 20:00

Ha a Sony-nak szurkolsz, hogy túlélje jelenlegi válságos időszakát, akkor ne add fel, még van remény. A legutóbbi anyagi jelentésekből kiderül, hogy annyira talán nem is vészes a helyzet, hiszen a PlayStation 4 kimondottan jól szerepel. A cég számára egyelőre ez jelenti a  lehetséges mentő szalmaszálat.

A Sony eladásaiban igazi pozitívumot csak a PS4 kereslete hoz, ám itt csillagászati növekedésről adhatunk számot. Egészen pontosan 83%-ról van szó, ami dollárban 2,8 milliárdos növekedést mutat a tavaly évhez képest. A Sony-t érintő jó hírek innentől véget is érnek különösen, ha a mobilértékesítésről van szó. Annak ellenére, hogy darabszámot sikerült feltornázni egy kissé az elmúlt évhez viszonyítva, a végeredmény mégis egy nagyon csúnya 1,5 milliárd dolláros bukta.

Összességében a Sony többi divíziója egészen rendben volt, így a 770 millió dolláros veszteség legnagyobb része a mobil szekció számlájára írható. Noha azt a befektetők előre sejthették, hogy mobiltéren gondok lesznek, mégis végül a vezetés az divízió igazgatója, Kunimasa Suzuki elbocsátása mellett döntött. A helyét Hiroki Totoki veszi át.

A PlayStation 4 eladásai adatainak további dicséreteként még szeretnénk megemlíteni, hogy a cég szerint az utóbbi negyedévben 3,3 millió példány kelt el. Ehhez képest a Microsoft az Xbox 360 és az Xbox One eladásait kombinálva is csak 2,4 millió érteksítést könyvelhetett el.

Forrás: engadget.com

Fotó: dailymail.co.uk és vg247.com

Írta: Ambróz Nóra