Jump to content

A Microsoft bővíti az Office 365 fejlesztői lehetőségeit

2014. 10. 31. 20:00

A Microsoft nemrégiben új API-kat (application programming interface) jelentett be TechEd Europe konferenciájának keretein belül Barcelonában, Spanyolországban. Céljuk, hogy arra bátorítsák a fejlesztőket, hogy új lehetőségeket alkossanak az Office 365 köré. A frissen bemutatott API-k a levelezés, a fájlok, a naptár és a kapcsolatok lehetőségeit terjesztik ki.

Az új REST-alapú API-k lehetővé teszik a fejlesztőknek, hogy a levelezés, a fájlok, a naptár és a kapcsolatok hátterének behatóbb ismeretében olyan szolgáltatásokat alkossanak, melyek bővíthetik a Microsoft felhasználók által elérhető funkciók tárházát, olyasmikkel mint az utazásfoglalás vagy az automatizált bevásárló alkalmazás. A Microsoft emellett közzétette azt is, hogy új API-k érkeznek hamarosan a feladatok, a Yammer és az Office Graph körüli fejlesztések elősegítésére.

Az IFTTT szolgáltatásai máris barátkoznak az API-kkal, melynek eredményeként hamarosan az Office 365 csatornáin keresztül a felhasználók összekapcsolhatják a különböző Microsoft szolgáltatásokat ízlésük szerint. Például, ha beállítod, az IFTTT gyártani fog egy emlékeztetőt minden egyes alkalommal, ha egy bizonyos kontaktodról email érkezik vagy automatikusan menti az emailek csatolt fájljait a OneDrive fiókodba.

Azok a fejlesztők, akik nem szeretnének kimaradni a mókából, már mehetnek is a Office Dev Center oldalára, ahol megtalálják a szükséges dokumentációt és kódmintákat az azonnali kezdéshez.

Az új API-k kibocsátása mellett a Microsoft elérhetővé tett friss Android, iOS és Visual Studio SDK-kat (software development kit), melyek a platformok közti alkalmazásfejlesztést könnyítik meg. Az iOS SDK-ból kikerült az Objective-C támogatása, melyet innentől az Apple saját programnyelve, a Swift helyettesít majd.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: salesnet.com és informz.com

Írta: Ambróz Nóra