Jump to content

Tim Cook büszkeséggel vállalja, hogy meleg

2014. 10. 30. 20:00

Tim Cook már régóta, sejtések alapján vezeti a „legnagyobb hatalommal bíró” meleg emberek listáját a világon. A mai nap csupán annyi változást hozott, hogy a vezérigazgató nyíltan most először vállalta szexualitását. Nyilatkozatában támogatja, hogy a melegeknek ne kelljen titkolózniuk, ám nem tartja magát aktivistának.

„Egész karrierem során próbáltam a magánéletemet egy bizonyos szintig privát titokként megtartani” kezdte az Apple vezéigazgatója a Bloomberg Businessweekben publikált nyilvános levelében „Noha nem tagadtam sose szexualitásomat, nem is tisztáztam a kérdést egészen eddig. Álljon akkor itt most feketén-fehéren: meleg vagyok és büszke vagyok. Az, hogy ilyen lettem az egyik legnagyobb ajándék, amit Isten valaha adott.”

Az érzelmes levélben Cook leszögezi, hogy nem tartja magát ugyan aktivistának, „de ha valakinek is segít, hogy hallja, az Apple vezérigazgatója is meleg és ezáltal könnyebben boldogul saját identitásának kérdésével vagy egyszerűen csak vigasztalást tudok adni valakinek és inspirálhatom az emberekben az elfogadás és egyenlőség érzését, akkor megéri ezért feláldozni ennyit a privátszférámból.” Cook ezzel úgy tekint a kérdésre, mint túltárgyalt témára és szeretne máris visszatérni ahhoz, amit igazán szeret: az Apple vezetéséhez.

Forrás: engadget.com

Fotó: phonearena.com és macrumors.com

Írta: Ambróz Nóra