Jump to content

Az emoji többet mond minden szónál

2014. 10. 30. 18:00

Unalmas beszédben kifejezni magadat vagy egyszerűen csak nem vagy a szavak embere? A Bing tudja a megoldást: innenetől lehetőséged lesz a megszokott keresési kulcsszavak helyett emojikat használva kutatni. Az már más kérdés, hogy milyen eredménnyel.

Monstanában már adott a lehetőség, hogy amennyiben van kivel, tisztán csak emojik útján kommunikálj, sőt napi tevékenységeid követésében is segíthetnek a kis figurák. Miért ne lehetne akkor ilyen módon megoldani az unalmas netes keresést is?

A Microsoft fejében egészen biztos, hogy valami hasonló gondolatmenet járt, amikor megszületett az új feature elképzelése. A dolog pedig időközben valósággá vált, így a Bing keresőmotorja innentől többé-kevésbé megérti az emojikat is. Ilyen módon képes megspórolni neked azt a „hatalmas” fáradtságot, hogy valódi szavakat kelljen begépelned.

A dolog azonban nem csak a kényelemről szól. A keresés ilyen módon segít megérteni olyan emojikat is, amik különben gondot okoznának, sőt húsvéti tojásokra is bukkanhatsz, ha egy kicsit elereszted a fantáziádat. (Konami kód például). Egyelőre sajnos csak az angolul beszélő országokban áll rendelkezésre az ikonvezérlés lehetősége, ám reméljük, hogy hamarosan hazánkba is megérkezik.

Forrás: engadget.com

Fotó: popsugar.com és mashable.com

Írta: Ambróz Nóra