Jump to content

Az iOS 8 már az iPhone-ok 52%-án fenn van

2014. 10. 29. 19:00

Az Apple fejlesztőket támogató oldaláról kiderült, hogy a kiadás után nem sokkal máris az App Store-t meglátogató készülékek 52%-ára került fel az iOS 8. A pontos adatokat tartalmazó infográf emellett azt is megmutatja, hogy hányan maradtak az iOS 7-nél és mennyien használnak valamilyen egyéb operációs rendszert.

Szerény többség ugyan az 52%, de máris többségről lehet beszélni az iPhone operációs rendszerek között. A vezető iOS 8 mellett komoly számmal csak az iOS 7 képes képviseltetni magát, mely az App Store-t meglátogató userek 43%-ának készülékére van installálva. Emellett messze lemarad minden más, hiszen a maradék mindössze 5%-ot tesz ki.

Korábban ez a szám, amikor az iPad bejelentésének eseményén Tim Cook, vezérigazgató az iOS 8 terjeszkedéséről beszélt, még csak 48 % volt. Ebbe beletartozik az is, hogy az iOS 8-ra váltások mennyisége eléggé megrekedt rögtön a start után.

Jon Gruber és mellette még néhányan úgy gondolták, hogy ez az új OS update méretéből adódott, ami a maga 5Gb-jával valóban egészen nagyra nőtt és egyszersmind az eddigi legterjedelmesebb frissítés volt. Ha mindössze egy 16Gb-os készülék tulajdonosának mondhatod magadat, aki ráadásul szívesen zsúfolja tele a tárhelyet fotókkal, zenékkel, videókkal és appokkal, akkor nyilván nem egy egyszerű feladat lemondani adatkincseid egy jó részéről az új operációs rendszer igényei miatt.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: techradar.com és phonearena.com

Írta: Ambróz Nóra