Jump to content

Végy fel 360 fokban a megfigyelő zakóval

2014. 10. 25. 14:00

Ez a különös design nem a divat egy elvetemült remeke, hanem a technológia sajátos terméke. Ha úgy gondolod, hogy nem vagy elég komoly biztonságban, akkor ez a furcsa külsejű zakó 360 fokos látószöget biztosít számodra, melyet kamerák hadával nemcsak megfigyelni, de rögzíteni is képes.

Ha a Google Glass és az egyéb rejtett kamerák nem biztosítanak szerinted számodra elegendő védelmet és megfigyelési lehetőséget, akkor ez a száz szemmel rendelkező zakó talán elnyeri a tetszésedet. Lényegében a látszólag gombokkal gazdagon pöttyözött ruhadarab figyelmét semmi nem kerülheti el. Láthatod környezeted minden apró rezdülését és meg is örökítheted azt, sőt az anyag akár egyetlen gombnyomással feltölthető a netre is.

A különös eszköz megalkotója, a koreai származású Shinseungback Kimyonghun szerint a kamerák azt tudatják támadóiddal, hogy minden lépésük rögzítve van, így könnyen elbizonytalaníthatod őket attól, hogy bármit is elkövessenek ellened. A kamerák irányításáért a fedélzeti Raspberry Pi felelős. Készítője azt nyilatkozta, hogy nem tervezi a zakó tömeges eladását, ám szívesen segít, ha esetleg szeretnél kreálni egyet magadnak, melyhez többek között egy videót is közzétett, melynek segítségével megtudhatod, hogy és miként is készül ez a sajátos ruhadarab.

http://vimeo.com/104411181

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra