Jump to content

Még több börtön a netes trolloknak a briteknél

2014. 10. 25. 16:00

Nagy-Britannia egészében még szigorúbb intézkedések bevezetésére készülnek, ami az internetes trollkodást illeti. Az ország amúgy is kemény törvényeivel a felelőtlenül osztogatott, egyre szaporodó és mindinkább durvává váló fenyegetőzések ellen szeretne hatni, melynek érdekében két év börtönbüntetést helyeznek kilátásba.

Az online zaklatás, verbális bántalmazás és fenyegetőzés Nagy-Britanniában hamarosan igen komoly büntetéseket vonhat maga után, mely súlyosabb esetben börtönig fajulhat. Az igazságügyi titkár, Chris Grayling azt nyilatkozta a Daily Mail-nek, hogy a nemsokára életbe lévő törvény lehetőséget ad majd a magisztrátusnak, hogy az interentes visszaélések súlyosabb ügyeit a királyi bíróság elé küldje. Ez azt vonja maga után, hogy az így kiszabható börtönbüntetés ideje is fél évről hirtrelen kettő évre ugrik.

Az intézkedés valószínűleg nem lesz elegendő arra, hogy minden kihágást megfékezzen, ám a mindennapi visszaélések és kisebb fenyegetések számának csökkenését várja a politikus. Belegondolva a szigorúbb törvényekbe valószínűleg néhányan azonnali hatállyal befejezik zaklató, gyűlöletsugárzó kampányaikat és inkább meghúzzák magukat, tehát az intézkedés remélhetőleg célt ér. Tekintve, hogy mennyire kezdenek rémálomszerűen elfajulni a netes fenyegetések és a zaklatás, azt hiszem, ez mindenütt egy időszerű törvény lenne lassan.

Forrás: engadget.com

Fotó: galleryhip.com és preventista.sk

Írta: Ambróz Nóra