Jump to content

Apple elismeri a támadást, a szerverek érintetlenek

2014. 10. 22. 16:00

A tegnapi nap folyamán hírek kezdtek szállingózni arról, hogy Kína titokban arra használta az iCloud szolgáltatást, hogy adatokat gyűjtsön az Apple felhasználókról. Az Apple erre válaszul a mai nap folyamán a Dow Jones-nak megerősítette, hogy tisztában vannak a szolgáltatást ért támadással.

Az iPhone-ok gyártójának hivatalos nyilatkozata szerint mindent tudnak a „szakaszos, szervezeti hálózati támadásokról”, melyeket az iCloud.com-ot elérni próbáló emberek ellen követtek el. Noha a vállalat nem említette név szerint Kínát, mint felelőst a Dow Jones-on keresztül tett nyilatkozatban, mégis a tegnapi hírek után vannak sejtéseink.

Az Apple bejelentésében azt is közölte, hogy a legutóbbi támadásoknak nem sikerült elérni a szervereket és azt is hozzátette, hogy az iOS és az asztali felhasználóknak se (amennyiben a legfrissebb OS X verziót futtatják) nincs okuk az aggodalomra. Egyelőre úgy látszik, hogy az eset csakis az iCloud weboldalára korlátozódott.

A pontosság érdekében következzen az Apple hivatalos közlendőjének hozzávetőleges fordítása, valamint egy olyan oldal linkjei, mely segítséget nyújthat a nagyobb biztonság eléréséhez a cég szerint.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy szakaszos, szervezett, hálózati támadásokkal igyekeztek tőlünk megszerezni felhasználóink információit, és ezt nagyon komolyan is vesszük. Ezek a támadások nem érték el az iClud szervereit és nem befolyásolják az iCloud bejelentkezést az iOS eszközökön vagy a Mac-eken, melyek az OS X Yosemite használják Safarival.”

http://support.apple.com/kb/HT6550

Forrás: engadget.com

Fotó: slashgear.com és cnet.com

Írta: Ambróz Nóra