Jump to content

Előrendelhető a Nexus 9 és a Nexus Player

2014. 10. 21. 16:00

Ha rajongsz a legjobb Android készülékekért és mindig is a legfrissebb Nexus eszközök boldog tulajdonosának mondhattad magad, akkor már minden bizonnyal nagy izgalommal vártad ezt a napot. Végre a Google elérhetővé tette az előrendelést, így ha az első körben szeretnél hozzájutni valamelyik készülékhez, akkor ideje, hogy cselekedj.

A Google a napokban megnyitotta a netes előrendelések útját a frissen bejelentett Nexus 9 tablethez és Nexus Playerhez, melyekre úgy tűnik elég sokan voltak máris vevők.

Nagyvonalakban leírva a Nexus 9 esetében egy mutatós 8,9”-os tabletről van szó, melynek talán egyik legfontosabb jellemzője, hogy egyik elsőként Android 5.0 Lollipop operációs rendszerrel kerül kiadásra. A kezdő ár egyelőre kategóriájának megfelelően, elég magas: 400 dollár avagy 96 000 ft (és ebben még nincsenek benne olyan járulékos egyéb költségek, mint ÁFA és szállítás.) Ez a 16 Gb fedélzeti memóriával felszerelt változatra vonatkozik, mely mind közül legelőször november 3-án érkezik meg az előrendelők kezébe.

A Nexus Player esetében a Google első Android TV stream eszközéről beszélünk, mely mindössze 99 dollár, tehát nagyjából 24 000 Ft. Ez előre láthatóan három-négy héten belül kerül kiszállításra (legalábbis a tengerentúlon). A hozzátartozó játék kontroll pad külön lesz beszerezhető további 40 dollárért, azaz újabb csaknem 10 000 Ft-ot kell kiadnod, ha mindent szeretnél megkaparintani.

Megj.: Az előrendelésekre csak valamivel később lesz lehetőséged, ugyanis a jelenlegi készlet az utolsó szálig elkelt.

Ezen kívül a Nexus 6 előrerendeléséről is végre kierült, hogy már csak néhány napot kell várni, egészen október 29-ig.

Forrás és fotó: thenextweb.com és pcmag.com

Írta: Ambróz Nóra