Jump to content

Mely eszközökre érkezik az Android 5.0 Lollipop

2014. 10. 20. 14:00

Ha igazi Android-rajongó vagy, akkor már minden bizonnyal tűkön ülve várod, hogy megtudd, mikor juthatsz hozzá a Lollipophoz. Első körben azonban az is kérdéses, hogy a te eszközöd megkapja-e rögtön a frissítést. Következzen azok a cégek, melyek már bejelentették, hogy készülékeiken hamarosan új édes élményben lehet részed.

Olyannyira természetes, hogy talán nem is kell külön kiemelnünk: a Google Nexus 4, 5, 7 és 10 modellek lesznek az elsők a sorban, hiszen amúgy is Android One és Google Play Edition hardverekről van szó. Hasonló a helyzet a Motorola esetében, akiknél a Moto E, G és X kerül frissítésre a Droid Mini, Maxx és Ultra mellett.

Nem tudunk még egészen pontosan mindent a HTC és a OnePlus háza táján zajló dolgokról, ám mindkét cég bejelentette, hogy legalább zászlóshajóik kapnak egy kis kóstolót a nyalókából 90 napon belül, amint elérhetővé válik számukra a kód. Az NVIDIA és a Sony ezzel szemben kissé szűkszavúbbak voltak. Noha azt már közzétették, hogy vannak terveik a Shield Tablet-et és az Xperia Z szériát illetően, arról szinte semmit nem tudunk mikorra tervezik a dolgot. Mindössze a Sony ejtett el annyi információt, hogy 2015 elejére a Z2 és Z3 modelleken lesz Lollipop.

Mi a helyzet a többi nagy vállalattal? Meg ne próbáld addig visszatartani a lélegzeted míg ki nem derül! Az LG a TechRadar azon kérdésére, hogy ha jön, akkor mikor jön a frissítés G3-ra vagy esetleg a régebbi holmikra annyit felelt, hogy nincs mit mondaniuk. Valószínű, hogy később még lesz valami a dologból, ám a válasz minden csak nem bíztató egyelőre.

Nem jobb a helyzet a Samsungnál sem, ahol ugyan már lathattunk leaket a TouchWiz nyalókásított változatáról, ám a dolog mindenképpen korai munkaszakaszban lehet, ha ennyire hallgatnak róla. Ugyanígy van értelme reménykedni a nagyobb márkák eszközeit használva is, úgy mint az Acer, ASUS, Huawei és Xiaomi esetében, ám ne lepődj meg, ha régebbi készülékek már kimaradnak az áldásból.

Forrás: engadget.com

Fotó: guplum.com és thepledgeofkidness.com

Írta: Ambróz Nóra