Jump to content

A Google segít fejleszteni a Lollipopra

2014. 10. 20. 18:00

Természetesen a Google jól átgondoltan vág bele a Lollipop kiadásába, csakúgy mint eddig minden operációs rendszerénél korábban. Az Android 5.0 esetében sincs ez másképp, így a cég már előre jó időben igyekszik a független fejlesztők számára szükséges valamennyi eszközt biztosítani.

Noha a hivatalos Android 5.0 Lollipop még egy jó darabig nem fog megjelenni a telefonodon vagy más Android készülékeden, mégis a Google igyekszik segíteni a fejlesztésben. A vállalat megpróbál minden szükséges forrást biztosítani mindazoknak, akik szeretnének már rögtön a startnál készek akarnak lenni Lollipop alkalmazásokkal.

Ennek elősegítése érdekében a keresőóriás közre bocsátotta a befejezett Lollipop fejlesztői csomagot (developer kit) és egy lecsupaszított Android teszt verzió is elérhető a Nexus 5 és 7 eszközökön. Ezen kívül nem mardhatnak el az új arculatot meghatározó Material Design vezérvonalai sem, melyeket a cég egy kiadott segédanyagban igyekszik lefektetni. Ennek köszönhetően remélhetjük, hogy a frissen készülő alkalmazások majd nem ütnek el a Google új, kissé leegyszerűsödött esztétikájától.

Az frissen kiadott dolgok nem sokat segítenek, ha idő előtt szeretnéd kipróbálni az összes új feature-t, ám annál hasznosabbak lehetnek, ha szoftvereket szeretnél fejleszteni Lollipopra.

Forrás és fotó: endgadget.com és techradar.com

Írta: Ambróz Nóra